Loose Parts Nederland

Loose Parts is een ruim begrip dat door velen anders wordt ingevuld, dit maakt Loose Parts soms wel eens een lastig begrip.
Zodra je eenmaal Loose Parts hebt ervaren weet je waarom deze juist zo waardevol kunnen zijn voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

Loose Parts Nederland

Loose Parts, ook wel open einde materiaal genoemd, zijn materialen waarmee op heel veel verschillende manieren mee gespeeld kan worden, er wordt dus op verschillende manieren van geleerd. Tijdens het werken met Loose Parts is men gericht op het proces en niet op het product.  Dit vraagt op een andere manier kijken naar materialen, andere vragen stellen en kinderen begeleiden.

Informatie rondom Loose Parts vindt je vooral in het Engels, daarom heb ik Loose Parts Nederland opgericht op Facebook. Loose Parts Nederland is een platform waarop ik informatie en leuke ideeën deel op het gebied van Loose Parts.

Daarnaast verzorg ik de populaire inspiratieworkshop Loose Parts op locatie. Naast een beetje theorie gaan de deelnemers aan de slag met de Loose Parts en ervaren ze zelf wat Loose Parts kunnen betekenen voor kinderen. Deze workshop is voor zowel ouders als professionals.

Daarnaast geef ik advies over het aanschaffen van een gevarieerd aanbod aan Loose Parts die aansluiten bij de visie en werkwijze van de organisatie. Ook kan ik hierin de medewerkers coachen door middel van videobeelden. Hierdoor belanden Loose Parts en ander mooi speelgoed niet in de kasten, maar worden ze op een effectieve manier aangeboden. Zo hebben de kinderen hier optimaal
profijt van.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie en de mogelijkheden. Ik maak graag een aanbod op maat.