Mogelijkheden

Het ondersteunen van de ontwikkeling kan op diverse manieren, zo is het bij Kind Centraal mogelijk om :

  • Workshops af te nemen die gegeven worden op locatie
  • Pedagogische medewerkers laten coachen door een pedagogisch coach.
  • Samen met jou meekijken naar jouw omgeving en het (spel) aanbod.

Bij elk van deze mogelijkheden staat natuurlijk het kind centraal.
Dit doe ik voornamelijk door de opvoeders kritisch naar zichzelf te laten kijken, door ze te informeren en ook geef ik hier praktische handvaten aan. Op deze manier blijft het dus niet alleen bij de theorie, maar veranderd er echt iets in de manier waarop de volwassene de ontwikkeling stimuleert.
Ben jij opzoek naar iemand die de theorie handen en voeten geeft in de praktijk? Neem dan gerust contact met mij op! Samen kijk ik graag wat ik voor jou kan betekenen.

Pedagogisch coach

Per 1 januari 2019 moeten alle kinderopvangorganisaties samenwerken met een Pedagogisch coach. Het is daarom mogelijk om mij als ZZP’er in te huren en om zo te voldoen aan de criteria.

Pedagogisch coach

We zetten deze dan regelmatig stil en kijken samen naar de verbale en non-verbale communicatie. Op deze manier krijgen medewerkers inzicht in hun handelen.
Lees meer!

Loose Parts Nederland

Loose Parts is een ruim begrip dat door velen anders wordt ingevuld, dit maakt Loose Parts soms wel eens een lastig begrip. Zodra je eenmaal Loose Parts hebt ervaren weet je waarom deze juist zo waardevol kunnen zijn voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

Loose Parts Nederland

Loose Parts, ook wel open einde materiaal genoemd, zijn materialen waarmee op heel veel verschillende manieren mee gespeeld kan worden, er wordt dus op verschillende manieren van geleerd.
Lees meer!